top of page
20210604-IMG_9897.jpg
QG Kracht actie 12.jpg

Welkom bij Queer Gym!

De eerste Nederlandse gym gericht op non normatieve lijven. 

 

Queer Gym is opgericht door Romy Rockx (hij/hem, die/diens) en
gevestigd in Rotterdam West.

“Tijdens de prille dagen van mijn transitie had ik het geluk dat ik in de thuisgym van mijn schoonbroer mocht  trainen.
Daar leerde ik mijn nieuwe lichaam kennen, zonder na te denken over hoe anderen ernaar keken. Of waar ik me om moest kleden.

Een veilige plek om te sporten wil iedereen, maar is er maar voor een paar. Dát moet anders!”
– Romy Rockx

Ben ik queer genoeg voor Queer Gym?

Queer zijn is geen esthetiek, geen herkenbaar beeld, geur of smaak. Geen hip mode verschijnsel. Niet een bepaalde kleur of vorm.

 

Queer zijn is niet je leeftijd, niet een fase. Je bent niet te oud of te jong. Vroeg of laat. Niet een feest waar je heen gaat of een manier waarop je lichaam beweegt. Niet een club met een wachtwoord.

 

Queer zijn is niet hetzelfde als uit de kast zijn. Het hoeft niet te zijn wie je nu wel of niet date. Het heeft te maken met waar je voor open staat. Het is niet zeker zijn van je gender of seksualiteit, niet over het eisen van opheldering.

 

Queer zijn is niet controleren wie er bijhoort. Het gaat over ruimte maken voor experimenteren, plezier, spelen, vrijheid, zorgen voor en samen zijn. Over bewustheid dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

 

Wij proberen een veiligere plek te bouwen. Wij zijn geen autoriteit over queerness. Wij zouden het fijn vinden om samen nieuwe, beter passende definities te creëren.

 

Dus om een antwoord te geven op de vraag: Je bent altijd welkom om te proberen te bewegen in deze ruimte.


Voor wie is Queer gym?


Queer Gym is voor iedereen die in een veilige setting wilt trainen om het plezier en vertrouwen (terug) te vinden in je lijf en in bewegen. 

Wil je de missie van Queer Gym ondersteunen?

PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page