top of page

vr 11 feb

|

Queer Gym

Peer rope event

Queer Gym en Queertied organiseren voor de 2e keer het peer rope event. Het event is voor iedereen toegankelijk. Voor mensen die al jaren bekend zijn met ropes maar ook voor iedereen voor wie het nieuw is.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Peer rope event
Peer rope event

Tijd en locatie

11 feb 2022 20:00 – 12 feb 2022 23:30

Queer Gym, Zoutziedersstraat 20, 3026 EL Rotterdam, Netherlands

Over het evenement

Voor wie is Peer Rope by Queer Gym?

Het peer rope event bij Queer Gym is voor iedereen die in een veilige setting wilt  knopen of geknoopt worden om het plezier en vertrouwen (terug) te vinden in je lijf en in bewegen.

Daarnaast maakt het niet uit of je liever knoopt, geknoopt wordt, alleen selftied of all of the above. Of je nu net begint of al jaren bezig bent:

Voel je je thuis bij bovenstaande? Dan ben je van harte welkom! Twijfel je of dit bij je past? Schroom niet om even een berichtje te sturen naar Queer Gym. Zij zullen je vraag doorsturen naar Queertied. 

Hoe ziet de Queer Peer rope eruit? 

Bij een peer rope is het idee dat iedereen met touw kan experimenteren en oefenen, op hun eigen niveau, en men van elkaar kan leren. Dit kan zowel alleen, als met een vaste (knoop)partner, als met iemand die je op de peer rope ontmoet. Alle vormen van bondage worden aangemoedigd, van jezelf knopen, tot oefenen op je partner vanaf een tutorial van een boek of filmpje (of uitleg van een mede-bezoeker natuurlijk), van grondwerk tot suspensions.

We beginnen de avond om 19uur met een yoga-les om op te warmen en goed in je lijf te komen. Mocht dit niet je ding zijn, mag je dit ook overslaan, natuurlijk. Daarna begint de peer rope, en als je daar interesse in hebt, is er een korte workshop voor beginners met de basics over veiligheid en wat knopen waar je daarna zelf mee aan de slag kan.

De locatie is in een kleine gymzaal, op ongeveer een kwartier met het OV vanaf Rotterdam CS. We kunnen de klassieke houten klimrekken aan de wand gebruiken, en de plek waar ringen hangen zijn geschikt voor suspensions. Als je je vloer-werk niet direct op de vloer wil doen, zijn er yogamatjes aanwezig.

Er is koffie, thee en frisdrank te koop voor een klein bedrag; neem vooral zelf wat chocola of suiker mee als je denkt daar behoefte aan te hebben.

Verder ziet de avond er als volgt uit:

19:00-19:45 rope focused yoga-les

20:00 Start Peer Rope

20:00-20:45 Basics voor touw-beginners (optioneel)

23:00 Einde Peer Rope

Regels en richtlijnen

 1. We accepteren geen homofobie, transmisia, racisme, validisme, body-shaming. Zeg maar, alles wat ingaat tegen het creëren van een safe(r) space voor onze doelgroep(link naar “voor wie is queer peer rope”). Als je gedrag binnen of buiten de peer rope deze veiligheid in gevaar brengt, kun je worden uitgesloten van deelname aan de events
 2. Voel je je onprettig of onveilig vanwege gedrag van een andere bezoeker? Kom dan naar een van de organisatoren, ook als er niks concreets gebeurd is. We zullen dan die persoon extra in de gaten houden, en/of direct actie ondernemen (zoals een gesprek met de ander). We zullen hier altijd discreet mee omgaan.
 3. Een peer rope is een plek om van elkaar te leren. Er is geen workshopleider, hoofddocent, mensen die het automatisch beter weten dan anderen (en dit geldt ook voor de organisatoren ;)). Er zijn wel mensen met meer ervaring, en mensen die het misschien tof vinden anderen te helpen. Zorg dat je je bewust bent van wat je weet en niet weet, en wees nooit bang anderen om hulp te vragen (en eventueel gracieus een “nee” te accepteren als de ander daar even geen ruimte voor heeft).
 4. Consent is een groot goed. Doe geen dingen met een ander voor je hier actief en enthousiast consent voor hebt gekregen, of dat een andere vorm van consent (zoals blanket consent, CNC) is afgesproken.
 5. Draag waar je je comfortabel bij voelt. Naakt is okay. Zorg wel dat je vanille gekleed binnenkomt en weer weggaat.
 6. Seksuele handelingen of uitgebreid bdsm spel zijn niet toegestaan. Tuurlijk is een tik hier en daar of gebruik van een crotch rope geen probleem, maar hou het enigszins PG-13.
 7. We kunnen in verband met hygiëne en kosten geen “leen-touw” aanbieden. Zorg dus dat je eigen touwen mee hebt. Eventueel is er een kleine voorraad touw van @Niet-Lief te koop.
 8. Daarnaast: zorg dat je een rescuehook of safety scissors bij je hebt.
 9. Foto’s van je eigen werk maken mag; zorg wel dat je ook hier consent voor hebt, en dat er geen anderen op de foto staan.
 10. Omdat we bij elkaar uitleggen mogelijk dicht bij elkaar komen maken wij gebruik van de corona check app. Desalniettemin vragen wij onze gasten in principe afstand te houden en alleen met wederzijdse toestemming dicht bij te komen / elkaar aan te raken.

Tickets

 • Peer rope event & introduction

  This ticket includes your entry including the 30 minute rope introduction

  € 15,00
  +€ 0,38 servicekosten
 • Peer rope yoga & event

  This ticket includes the rope focused yoga class and the event afterwards.

  € 20,00
  +€ 0,50 servicekosten
 • Peer rope event

  This ticket includes the event only

  € 12,00
  +€ 0,30 servicekosten

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page